Hittade spelvinst – blev åtalad

Att finna en spellott och då tro sig äga den och lämna in den för att plocka ut en vinst är tyvärr inte riktigt rätt och detta fick en kvinna erfara efter hon blivit åtalad.

lotterierFinner du en hundralapp på gatan, vad gör du då? Kanske tar du den själv, men vart går gränsen över hur mycket du kan plocka på dig och när du ska lämna in de pengar du hittar? När det kommer till lotter är även det en mycket intressant fråga – för lotten är inte din. Det fick en kvinna och hennes mamma erfara när de fann ett kuvert med vinstkuponger i skriver Expressen. I ett polisförhör hos Polisen kom det då fram att kvinnan inte trodde att hon gjorde något fel och att hon bara tog tillvara på pengarna som var vinsten.

Spärrade kuponger

Det kuvert kvinnan och hennes mamma fann var en storvinst på 490 000 av en storspelare. När spelare upptäckte att han slarvat bort vinsten ringde han på direkten till Svenska Spel och med det spärrade kupongerna då det var tre stycken. Sedan var det bara till att vänta och se om någon skulle hämta ut vinsten och efter ett tag kom det någon och hämtade ut den på Nordea. Då personen lämnade ID och det fanns övervakningskameror på banken kunde man snabbt lista ut vem personen var.

Nu är de båda kvinnorna åtalade för behörighetsmissbruk och den ena kvinnan sa att efter hon ringt Svenska Spel och fått reda på summan så hade hon två val: att riva lotten eller att lösa in den. Att hon aldrig tänkte på att lämna in den till dess rättmätige ägare är underligt. Kanske är framtiden ändå mr green eller något annat nätcasino där man har bättre koll på sina vinster?