Hjälpmedel för bättre poker

Det finns inga genvägar fram till den perfekta pokern. Om du knappt har spelat poker tidigare över huvud taget så kommer du inte att med hjälp av den perfekta metoden att spela brallorna av storspelare som Isildur1 eller Victoria Coren efter bara några månader. Däremot finns det hjälpmedel på vägen, som kan göra att du efter inte särskilt lång tid kan vinna över din kompis som brukar gå några hundralappar plus i månaden på sitt spelande online.

Se upp med böcker!

Den rekommendation som man oftast stöter på är att låna pokerböcker på biblioteket. Detta kan fungera, men i allmänhet handlar dessa böcker om andra varianter av poker än Texas hold’em, som ju är den dominerande varianten idag. Böckerna är helt enkelt utdaterade, även om det kan finnas undantag. Ibland kan man hitta värdefulla strategitips som ändå fungerar, men då måste man ha en del förkunskaper. Att börja med att läsa pokerböcker är sällan en bra idé, såvida det inte rör sig om att läsa dem på kvällen, istället för Camilla Läckbergs senaste deckare.

Till skillnad från böckerna så finns det bibliotek som ständigt uppdateras, och det är de olika forumen på internet. Enklare frågor kan man hitta svar på i många svenska forum, exempelvis Flashback. Men den riktiga expertisen hittar man på renodlade pokerforum, som Twoplustwo. Man bör dock känna till alla engelska pokertermer för att hänga med i diskussionerna. Eftersom forum alltid bygger på att ställa och besvara frågor, och delta i diskussioner inom olika ämnen, så kan man alltid ställa frågor om de saker som man undrar över. På ett välbefolkat forum behöver man sällan vänta särskilt länge på att få svar.

Slutligen har vi frågan om olika typer av mjukvara. Det finns program som saluförs med att de kan hjälpa dig vinna stora pengar direkt, men det stämmer aldrig. Däremot finns det mjukvara som kan analysera dina pokerhänder, vilket gör att du får lättare att se vilka brister som finns i ditt spel. EquiLab och Holdem Manager är två exempel på sådana program.