Ny karriär för pokerproffset

Martin Jacobson är pokerproffset som på kort tid skapat sig ett starkt namn i pokervärlden då han år 2014 dök upp som gubben i lådan och kammade hem segern i Poker VM, och 2015 blev det ett totalfiasko för honom i samma turnering då han åkte ut redan i kvalet – och nu har han öppnat upp om sitt intresse för MMA, så frågan är: har Martin Jacobson tänkt sig en ny karriärväg kanske?

mma-traningEfter fjolårets fiasko i Poker VM är det kanske inte så konstigt att svenska pokerproffset Martin Jacobson skulle vara sugen på att göra något annat än att spela poker för att tjäna sitt leverne. Och fråga är, kan hans nya karriär vara att han blir MMA-fighter? Bland annat skriver Aftonbladet om hur Martin Jacobson är vän med den amerikanske MMA-fightern Nick Diaz, och det är av honom som Jacobson inspirerats att testa på MMA. I en intervju har Jacobson till exempel sagt att han tror att sporten skulle passa honom och att det i hans hemtrakter i London finns en hel del bra platser att utöva sporten på – men om detta betyder en ändring i karriärsvalet återstår dock att se.

Tveksam till att ställa upp i matcher

I intervjun med Martin Jacobson, som Aftonbladet i sin artikel hänvisar till, säger man att det genom hans svar går att utläsa att det inte är tal om något byte av karriär utan snarare att det handlar om att stanna vid träningsformen av sporten bara. Till exempel ska Jacobson ha sagt att om han skulle gå upp mot en annan mer erfaren MMA-utövare i en match så skulle han ligga i underläge och åka på rikligt med stryk, för så bra är han själv inte ännu. Han säger också att han skulle behöva öva på både grappling, brottning och Jiu-jitsu för att ens överväga tanken på att ställa sig mot en person med mer erfarenhet av sporten för att ens ha minsta chans. Så att han sadlar om är nog föga troligt utan Martin Jacobson kommer nog fortsätta med pokern – för den vet han att han är bra på, även om det inte gick så bra i fjol!