Svenska spels vd pistolhotad

Svenska spels vd blev för ett par dagar sedan pistolhotad när han satt i bilen på väg till jobbet. Gärningsmännen slog sönder förarrutan och höll en pistol mot vd:ns huvud samtidigt som de bad honom överlämna sin mobiltelefon, sitt kreditkort och 2,9 miljoner kronor.

4998061-robber-points-a-gun

Vi har i ett inlägg som vi publicerade för ett tag sedan skrivit om att Svenska spel kan komma att säljas. Regeringen ska nämligen utreda den svenska spelmarknaden och något som kan bli en konsekvens av detta är att staten helt enkelt får släppa ifrån sig Svenska spel. Läs mer. Denna nyhet kom lite som ett bombnedslag för många eftersom det statliga företaget bidrar med stora summor pengar till statskassan varje år. Men det här är inte den enda gången en ganska så chockerande nyhet rapporterats om Svenska spel den senaste tiden. Något ännu mer uppseendeväckande rapporterades om företaget för ett par dagar sedan.

Hotade om pengar

Det var nämligen så att Svenska spels vd blev attackerad av beväpnade män. Gärningsmännen stoppade hans bil på morgonen och hotade med ett pistolliknande föremål. Männen som pistolhotade honom krossade bilens framruta och begärde 2,9 miljoner kronor. Man hotade också vd:n att lämna ifrån sig sitt kreditkort och sin telefon. Dessa saker fick gärningsmännen med sig. De fick dock inte med sig den summa pengar de bad om eftersom de verkar ha fått kalla fötter och sprang ifrån platsen.

Polisanmält händelsen

Efter det inträffade har man valt att höja säkerhetsnivån hos Svenska spel. Man har självklart även polisanmält händelsen och Polisen rubricerar händelsen som övergrepp i rättssak, grovt rån och försök till utpressning. Om man kommer få tag på männen som genomförde det här hemska övergreppet är än så länge oklart eftersom de sprang från platsen innan någon kunde få fatt i dem.