Ingen framtid för e-sportsbetting

Betting på e-sportspel i så kallade ”fantasty sports” online blir allt mer populärt, och det både inom att själv spela och att betta på. Men grundaren till casinot Unibet Anders Ström tror inte att detta är en sport som kommer ha en framtid inom betting – i alla fall inte i Sverige.

siffror odds nöje bettingI USA blir betting på vad som kallas ”fantasty sports”, allt vanligare. Men vad är egentligen fenomenet? Kort förklarat är en fantasy-sport där spelare sätter ihop fiktiva lag inom olika sporter såsom baseball, fotboll och andra lagsporter och sedan satsar personer på vilket av de fiktiva lagen som vinner. Dock är detta något som Unibets grundare och delägare Anders Ström dömer ut, i alla fall på den svenska marknaden och enligt honom kommer detta heller inte att bli en större marknad för spelbolaget i framtiden heller. Det är något han bland annat uttalar sig om i en intervju men sajten Breakit. Vad han säger är bland annat att han inte bettar på att detta i framtiden inte kommer slå varken i Sverige eller i övriga Europa utan endast kommer förbli ett spel för amerikanarna. Så ur ett bettingperspektiv tror han heller inte att e-sporten kommer slå då han menar att ju större nördfaktor desto mindre spelintresse finns det. Och denna typ av e-spel hamnar just under en hög nördfaktor enligt Unibetgrundaren. Att vänta sig chans att betta på sport hos Unibet inom denna kategori är därför något man med andra ord inte ska vänta sig, varken nu eller i framtiden – turligt nog finns en hel del annan sport att betta på istället, så som att att Zlatan börjar spela för Malmö FF eller inte.

Zlatan-betten i topp hos Unibet

cashoutÄven om man inte kan spela på odds rörande e-sport finns en hel del andra sporter och sporthändelser att betta på hos Unibet. Det senaste som toppar bettinglistorna just nu är till exempel huruvida Zlatan kommer börja spela för Malmö FF, något som eskalerat efter fotbollskungens uttalande efter matchen mellan Slovenien och Sverige i Malmö. Vad Zlatan ska ha sagt efter matchen är nämligen att han va ledsen för att han inte kunde vara med och spela men att han kommer. Och det är just detta ”jag kommer” som fått bettingoddsen att skjuta i höjden, skriver Café. Vad Unibets pressansvarige Jonas Nilsson till exempel sagt är att detta mycket väl kan indikera att Zlatan gör ett gästspel i Malmö FF under hösten för att sedan spela vidare i USA. Så just nu ser spelbolagets bettinglistor med odds ut enligt följande topp tio om vart Zlatan ska ta vägen nu när han slutar i PSG:

  1. Manchester United: 1.20
  2. Malmö FF: 5.00
  3. Bayern München: 11.00
  4. Los Angeles Galaxy: 11.00
  5. Milan: 16.00
  6. Juventus: 21.00
  7. Napoli: 21.00
  8. Arsenal: 26.00
  9. Real Madrid: 34.00
  10. Tottenham: 34.00

Listan ovan skvallrar inte bara om Zlatans framtid, utan även om Unibets. En stark indikator av listornas ändringar är nämligen även hur populärt bolaget är, något som också syns i dess siffror. Enligt Dagens Industri har Unibet till exempel dubblat sin vinst, vilket också i slutänden kan komma att ge Unibets spelare en större avkastning på sina bets om det vill sig riktigt gott.