Tapp för spelbolag med tillstånd

Aktörer som finns på andra marknader men inom EU fortsätter att vinna mark och erbjuda spel till oss hungriga svenskar. Nu hamnar en femtedel av nettoomsättningen hos den oreglerade spelmarknaden och detta kommer med största sannolikhet bara att fortsätta.

10460340-isolated-chips-with-pathTiden då man hade tid med dödtid är länge förbi. Detta då vi ständigt är uppkopplade och har näsan i antingen nyheter eller att spela spel i mobilen eller på datorn. Och just det här med att spela spel är något som ökat otroligt mycket. Många utländska aktörer får allt mer makt och med det investerar dem i reklam som resulterar i att de vinner allt mer marknadsandelar och då puttar bort de svenska aktörer som lyder under andra regler. Man kan som spelkonsument ställa sig frågan vad man egentligen vill ska ske. Att spela online på sv.megascratch.com är ett enkelt tidsfördriv där det alltid kommer nya fräscha spel och man kan samla på sig bra bonusar. Här har man själv ett ansvar att se till så man förstår reglerna och välja själv hur mycket man vill spela eller inte. Varför det kan vara bra med en reglerad marknad är att på den kommer det finnas en större kontroll av hur spelklimatet ser t samt att försöka rädda spelare ur missbruk. Eller? Kanske kommer detta bara leda till att allt fler börjar spela och med det gynnar de reda etablerade onlineföretagen på den okontrollerade marknaden ännu mer? Vad man kan gissa är att vi alltid kommer att spela och roa oss.

Reklam för 800 miljoner

I en artikel på dn.se går det att ta del av att spelföretagen som saknar tillstånd köpte reklam för 800 miljoner kronor. Vad man mer kan se är att de svenska aktörerna minskar i reklamintäkter enligt Finansinspektionen. 77 % av reklamköpen stod de oreglerade företagen för medan de svenska med tillstånd var endast 23 %. Dock är statliga Svenska Spel fortfarande den största aktören.

  • Statliga Svenska Spel – 44 % av spelmarknaden
  • De oregelbundna spelbolagen innehar 21 %
  • och ATG innehar 18 % av spelmarknaden.

Kanske är det så att då vi lever i en sån globaliserad värld struntar vi i om spelföretagen kommer från Sverige eller Malta utan vänder oss dit där vi finner mest nöje?