Slängde vinstlott i sopen

Den som skrapar hem en storvinst på en trisslott måste hålla i lotten hårt. Om man råkar slänga eller tappa bort lotten finns det inte stora möjligheter att få tillbaka lotten och hämta hem sin vinst.

543301-garbage-bags

Det händer att man går och köper en trisslott som man sedan skrapar fram en vinst på. Det händer även att man tappar bort sin vinstlott och inte kan ta ut vinsten. Detta hände en person, som snabbt efter att han tappat bort lotten ringde och anmälde det till Svenska spel. Problemet var bara att någon annan hittat lotten och löst in den. Turligt nog hittade man personen som löst in lotten och hen fick självklart inte behålla vinsten. Händelsen kan man läsa mer om här. Men det finns faktiskt personer som skrapat fram en vinst och sedan har råkat slänga lotten i papperskorgen.

Slängde vinsten i soporna

I Metro kan man läsa om just detta. Det var en kvinna i Kalmar som skrapade fram två miljoner kronor på en lott. Hon råkade sedan slänga sin miljonvinst i soporna. Nu vill kvinnan enligt artikeln försöka hitta lotten i berget av sopor. Det var inte så illa att kvinnan varit slarvig och slängt lotten. Det var nämligen så att hon vunnit två miljoner med en joker och inte hade förstått de nya reglerna att jokern gäller som en extra ruta. Eftersom hon inte förstått att hon vunnit slängde hon lotten, för att senare komma på hur det hela låg till. Kvinnan begav sig till närmaste avfallsanläggning och bad om att få leta efter lotten. Chefen på anläggningen säger dock i artikeln att det är oerhört svårt att hitta en så liten lott, även om han välkomnar kvinnan att försöka. Enligt chefen är det näst intill uteslutet att kvinnan kommer kunna hitta sina soppåsar i ett berg med 6-7 ton sopor. Om kvinnan kommer få ut sin vinst till slut återstår att se. Det är tyvärr inte så stor sannolikhet att hon hittar lotten och på annat vis kan hon tyvärr inte få ut sin vinst.