Testa att spela på hästar!

Sverige är ett av de länder i Europa där spel på hästar är allra mest populärt. Att kunskap spelar roll kan påverka, liksom den stora spänning spelandet innebär. Pandemin har ökat intresset och för framtiden görs försök med nya sorters hästspelande.

Det är väldigt många som gillar att spela på hästar, vilket förmodligen kan förklaras av att det är ett spelande där kunskap spelar stor roll, men där mycket ändå är osäkert, vilket håller uppe spänningen. Pandemin har ökat intresset och gjort att fler fått upp ögonen för det. Funderar du också på att testa att spela?

Populärt att spela på hästar

Att spela på hästar är väldigt populärt i Sverige, både vad gäller vanligt spelande där du själv väljer vad du vill satsa på och andelsspel v75 där du istället blir del av en större satsning som görs av en grupp av människor. Det är faktiskt få som spelar så mycket på hästar som vi i Sverige. Enligt Spelinspektionens statistik ligger vi på tredje plats bland de Europeiska länderna. Bara Storbritannien, Frankrike och Irland satsar mer på den här sortens spel.

Bra att tänka på

Det finns några allmänna tips som du kan tänka på när du ska spela på hästar:

• Läs på innan, så att du vet hur det brukar gå för de olika hästarna.
• Är du ny på att spela eller osäker på vilken satsning som är bäst kan det vara bättre att satsa på flera olika hästar.
• Känner du att du har för lite kunskap kan andelsspel vara ett bra alternativ.
• Gör en budget i förväg så att du inte dras med i stundens hetta och råkar göra av med mer pengar än du egentligen har råd att lägga på spel.

Hur ser framtiden ut?

Pandemin har gjort att intresset för spel på hästar fortsatt öka, men hur ser egentligen framtiden ut? När många är intresserade av något som finns det alltid också de som försöker hitta sätt att utveckla verksamheten. Ett exempel är försök som ATG gör med till exempel slumpstyrda spel och spel på fiktiva hästar. Om det är något som kommer slå igenom får framtiden visa, men det finns många som menar att det inte blir samma sak om formen ändras så drastiskt.